Àngels Chacón: “Osona té tots els números per seguir sent un territori capdavanter”

Més d’un centenar de persones s’han aplegat aquest 15 de febrer a l’Àgora d’opinió per sentir la ponència que hi ha pronunciat la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón. La quinzena edició de l’àgora ha tingut lloc a la sala Sert de l’edifici el Sucre de Vic. La conferència portava per títol ‘El nou context de competitivitat empresarial” i Chacón ha exposat que el teixit empresarial català ha d’estar “preparat” per integrar-se en el marc de la indústria 4.0. La ponent ha assegurat que l’impuls de nou coneixement i la seva arribada al sector industrial i al mercat són dues clares “prioritats” per al govern. Ha fet referència al fet que es preveu que el 45% de les empreses catalanes incrementin la facturació gràcies a la innovació. 
Chacón ha considerat que a l’horitzó hi tenim “un nou model social i econòmic disruptiu” on Osona té “tots els números per seguir sent un territori capdavanter pel que fa a desenvolupament i coneixement”. Ha encoratjat a utilitzar el “talent i bona qualitat de vida” com a actius “malgrat que queda molta feina per fer” en aspectes cabdals com “la indústria del software”. Ha apel·lat a la prudència però també ha volgut difondre un missatge d’optimisme: “No estem prou conscienciats d’integrar-nos a la indústria 4.0, però sí que tenim els actius per ser competitius”.

Inici amb aplaudiments de suport als encausat per l’1-O
La benvinguda a l’acte ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, qui ha volgut recordar els líders independentistes que estan sent jutjats al Tribunal Suprem i se’ls han dedicat aplaudiments de suport. La consellera també ha recordat el “govern legítim que va ser destituït de manera ignominiosa” i s’ha referit a Meritxell Borràs, exconsellera assistent a l’àgora. La presentació del ponent i la moderació del torn de preguntes ha anat a càrrec del doctor Josep Arimany, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic i president de Creacció. Entre les autoritats presents hi han assistit la presidenta del Consell Empresarial d’Osona, Lurdes Baulenas, el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, la delegada dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, Bàrbara Minoves, o bé el director general de la Fundació Universitària Balmes i conseller delegat de Creacció, Joan Turró, entre d’altres.

Una aposta consolidada de treball en xarxa 
Des del 2017, l’Àgora ha variat el format i es celebra amb un esmorzar àgil, seguit de col·loqui, d’una hora i mitja de durada. El fòrum, que crea xarxa entre els principals agents del territori, l’impulsen Creacció, la UVic-UCC, el Casino de VicEl 9 Nou, el Consell Empresarial d’Osona i la delegació d’Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona

18 de febrer de 2019