Alumnes osonencs presenten propostes per a Girbau, al repte empresa de Creacció i el CEDO

El 22 de juny es lliuraran els premis Educaemprèn Osona 

Un total de 9 projectes realitzats per alumnes de diferents centres educatius de la comarca han participat al projecte Repte Empresa, en el marc del programa “Empresa i Formació, creant els llaços de futur”, promogut per Creacció i el Consell Empresarial d’Osona. 

La iniciativa es va iniciar el juny del 2019 amb el repte llançat per l’empresa osonenca, Girbau, un dels líders mundials en la fabricació de maquinària per a bugaderia industrial.

El fabricant va reptar els joves a presentar solucions en el marc del lema “Imagina un servei de gestió de la roba per a joves com tu”.

Creacció va treballar conjuntament amb els centres que van adherir-se al repte (l’Institut de Vic, La Salle de Manlleu i el campus professional Teknós), un itinerari per treballar adequadament el desenvolupament del repte mitjançant la metodologia Lean Startup. Alhora, es va desenvolupar una guia d’eines relacionades amb aquesta metodologia. 

El programa es va iniciar amb una visita a Girbau on se’ls va situar en l’activitat de l’empresa, el mercat i el repte plantejat.

Durant el primer trimestre del 2020, els equips van desenvolupar el seu projecte per resoldre el repte en base a la guia d’eines d’emprenedoria facilitada a l’efecte i en el marc de l’assignatura “Empresa i emprenedoria”. A més, han participat a diversos tallers impulsats pel servei d’emprenedoria de Creacció entorn de la creativitat, com contrastar la hipòtesi, com elaborar la proposta de valor i com comunicar.

El dia 26 de maig, en una jornada virtual, els equips van presentar els 9 projectes davant un tribunal format per: la Directora de GirbauLAB, Mariona Sanz; Maria Formatgé, Xavier Soldevila i Carles Rododera,  tres iDrivers de Girbau que com a intraemprenedors han aportat idees creatives en resposta a reptes empresarials de l’empresa; i  representants del servei d’emprenedoria de Creacció. 

Entre les solucions proposades pels alumnes, destaquen entre d’altres, una bugaderia a domicili, la proposta de sumar el model de negoci d’una bugaderia amb el d’un gimnàs, aplicacions per al mòbil per personalitzar el rentat i per millorar la gestió del temps que requereix anar a la bugaderia, així com propostes per potenciar la sostenibilitat de les bugaderies com ara sistemes per filtrar l’aigua de la pluja i poder-la utilitzar en el rentat, i un autoservei a través de rentadores de les quals es generaria energia amb bicicletes estàtiques.

El resum dels projectes s’ha recollit en un vídeo. 

Primera edició dels premis Educaemprèn Osona

En el marc de la promoció de l’emprenedoria al sistema educatiu de la comarca, el dia 15  de juny també es tancarà la convocatòria per presentar projectes a la primera edició dels premis Educaemprèn d’Osona. Es poden consultar les bases en el següent enllaç: https://www.empresaiformacio.com/educaempren

La convocatòria dels premis va néixer a petició de diversos centres docents d’Osona i s’han impulsat des de Creacció, conjuntament amb tots els serveis d’empresa i emprenedoria de la comarca.

Els premis volen motivar i promoure l’esperit emprenedor, innovador i creatiu de l’alumnat de secundària, de batxillerat, de formació professional i universitaris, mitjançant el reconeixement públic de projectes emprenedors.  El lliurament de premis està previst per al proper 22 de juny que també es realitzarà en format virtual. A banda dels reconeixements, l’acte comptarà amb xerrades entorn dels valors de l’emprenedor, així com l’experiència de diversos casos d’èxit de projectes emprenedors de la comarca. 

 


 

8 de juny de 2020