ÀLEX CERÓN, CEO de Newex

Newex va néixer amb l’objectiu de crear el primer vestit d’origen sostenible, especialitzat per a la pràctica del barranquisme.

Natural EcoWear For Extreme People va néixer el 2019 com a treball de final de màster de INEFC de la Universitat de Lleida. Els tres emprenedors, barranquistes, volien aportar valor al col·lectiu treballant entorn de la sostenibilitat com a eix fonamental. A més, procedeixen d’una família vinculada al sector tèxtil des de fa més de 80 anys.

L’equip de Newex està format per Álex Cerón (Vic), impulsor del projecte i CEO, Álvaro González (Buenos Aires), advocat especialista en esports i emprenedor en sèrie, i per Jorge Vera (Múrcia), enginyer en telecomunicacions i especialista en logística internacional.

-Quin és el valor diferencial del vostre projecte?

La nostra proposta de valor es fonamenta sobre 4 eixos: Sostenibilitat (reducció de fins a un 90% de les emissions de CO2 generades per elements similars no sostenibles); Circularitat (donem una segona vida als nostres productes per eliminar la petjada de carboni, reciclant i reutilitzant els nostres productes); Innovació (hem reinventat un producte ja existent però amb molt poca tecnologia aplicada a l’actualitat); I l’especialització (Newex està creada i impulsada per barranquistes).

-Quines són les perspectives de futur del vostre projecte?

A finals d’aquest 2021, en temporada d’hivern, volem llançar el projecte i comercialitzar els nostres productes. Els barranquistes compren els seus productes a l’hivern per equipar-se per la temporada de primavera. Aquest e estiu volem validar el nostre últim prototip i ampliar el capital a través de finançament extern que es permeti fer front a una primera producció, que farem sota comanda i en pre-venda per reduir l’impacte ambiental. Només produirem aquells productes que siguin comprats.

-Què heu après de l’experiència d’emprenedoria?

Emprendre és una carrera de fons. Hi ha dies que sents que no tens el dia per continuar treballant, has d’escoltar el teu cos, carregar piles i rendir el doble el dia següent. Un dels avantatges de ser emprenedor és que ets el teu propi cap i que compleixes els teus propis objectius. El procés és una muntanya russa permanent. 

-Si haguessis de donar un únic consell a un emprenedor/a, què li diries?

Que el més important és envoltar-te de la gent adequada, que t’aportin, que no et restin i que confiï tant en el projecte com tu mateix. Per la teva banda i amb el teu esforç pots arribar lluny, però un bon equip sempre et farà millorar i créixer molt més. És vital escoltar qui t’envolta, però encara és més important saber com interpretar les seves paraules. 

6 de juliol de 2021