Ajuts per a l’oci nocturn i els parcs infantils tancats

> Es poden sol·licitar a partir de dijous 26 de novembre a les 12h a través del Canal Empresa.

> Serà un pagament únic de 6.000 euros per als parcs infantils i fins a 9.000 euros per a l’oci nocturn

Els ajuts per a locals d’oci nocturn i parcs infantils privats tancats des de l’agost es poden demanar de forma telemàtica a partir de dijous 26 de novembre a les 12 hores. La línia d’ajuts està dotada amb 10 milions d’euros.

L’objectiu és ajudar les empreses afectades pels tancaments derivats de les mesures sanitàries per la COVID-19 i contribuir al manteniment dels negocis davant la disminució dràstica de facturació ocasionada pel tancament decretat.

Qui pot demanar aquests ajuts?

* Autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn (discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, sales de festes amb espectacle i concerts d’infància i joventut, bars musicals, karaokes i discoteques de joventut).
* Parcs infantils privats, encara afectats per les mesures de tancament acordades l’agost passat.

6.000 euros per als parcs infantils i fins a 9.000 euros per a l’oci nocturn

La subvenció consistirà en un pagament únic a cada beneficiari, amb una aportació única de 6.000 euros per a establiments d’oci nocturn de menys de 10 treballadors, i de 9.000 euros per a establiments de 10 o més treballadors. De la seva banda, els parcs infantils privats rebran una aportació única de 6.000 euros.

Procediment simplificat de sol·licitud

La tramitació dels nous ajuts es podrà fer a través del Canal Empresa seguint un procés simplificat.

A diferència de les anteriors, la convocatòria no quedarà tancada quan s’arribi a l’import global de la línia, si no que els beneficiaris podran seguir formalitzant les seves sol·licituds i es generarà una base de dades amb tots els sol·licitants.

Quan s’ampliï la dotació pressupostària els beneficiaris rebran l’ajut segons l’ordre de la base de dades sense haver de fer cap tràmit nou. D’aquesta manera s’atendrà a tots els sol·licitants de manera més àgil i ràpida.

Aquestes subvencions es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats, nacionals o internacionals, ja sol·licitats.

Es poden sol·licitar a partir de dijous 26 de novembre a les 12h a través del Canal Empresa

Més informació a gencat.cat

26 de novembre de 2020