Acaba el curs de tècniques comercials que connecta les necessitats d’ocupació d’empreses amb les formatives de persones a l’atur

Un total de 15 persones han participat al curs de Tècniques Comercials que durant els mesos de maig i juny ha impartit el consorci del programa Ocupació per a la Indústria per formar persones que estan a l’atur d’acord amb les necessitats d’ocupació manifestades per empreses d’Osona i del Lluçanès. La formació, de 200 hores, s’ha fet entre el VIT i Casa Convalescència de Vic, i s’ha adreçat a persones a l’atur residents a aquest territori, prioritàriament amb formació superior en el sector industrial i domini de l’anglès.

El curs estava inclòs a l’activitat “Formació Experimental”, de formacions que lliguen les necessitats professionals de les empreses amb els requeriments formatius de les persones que busquen feina. Aquesta acció concreta va sorgir després de detectar que “sovint a les empreses industrials els costa trobar personal tècnic qualificat per a les vendes, el tracte al client i l’assistència tècnica: hem vist que l’oferta al mercat laboral i la demanda de les empreses no és coincident.”, explica Anna Matas, coresponsable del programa amb Jaume Cabaní.

“El temari del curs es va fer a mida a partir de les demandes de les borses de treball i de les necessitats detectades a un focus grup entre empreses”, afegeix Cabaní. El programa va acabar incloent continguts de màrqueting, vendes, comerç internacional, e-commerce, postvenda, SAT, KAM i CRM, que han impartit docents d’escoles de negoci i professionals en actiu. A banda de les assignatures, els alumnes han desenvolupat un projecte pràctic de màrqueting i vendes amb tres empreses industrials d’Osona.

Ara, un cop finalitzades les classes, els currículums dels alumnes es posen a disposició de les empreses interessades a contractar aquest perfil professional, que poden contactar amb Creacció (industria@creaccio.cat) o amb els Serveis Locals d’Ocupació per entrevistar els candidats. A més, en cas de tancar una contractació, podran acollir-se a l’ajut “Estimular la contractació” que també ofereix el programa Ocupació per a la Indústria.

Segons dades del segon trimestre de 2016, el sector industrial a Osona genera 19.889 llocs de treball, el 31,3% del total de la comarca, on les empreses dedicades a aquest sector suposen el 18,8% del total. A més del curs de Tècniques Comercials, l’activitat “Formació Experimental” ja n’ha fet dos més, de soldadura i de mecanització.

21 de juliol de 2016