14 empreses inicien el seu procés de creixement a l’acceleradora Start-up Catalonia de la Catalunya Central

14 empreses de les comarques d’Osona, el Bages, l’Anoia i el Berguedà començaran el seu procés de creixement a l’acceleradora Start-up Catalonia de la Catalunya Central, ubicada a la seu de Creacció, a Vic.

L’objectiu és que les companyies que passin pel programa, de 6 mesos de durada, incrementin la seva facturació, trobin finançament, avancin els seus processos d’internacionalització i creïn llocs de treball. Es tracta de la primera edició del programa a l’acceleradora de la Catalunya Central, que va ser inaugurada el juliol pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i pel president de Creacció, Josep Arimany.

Les 14 empreses que hi participaran són Vamcats, Mas el Guiu, Articlab, E2S, Gobidaetrikes, imedicplus, iskra, Mind the Byte, Urbikes, Instint Tecnologies, Klosions, 180 graus, Arvipotècnic i Witech. Aquest dijous al matí han assistit a un acte de presentació a Manresa, on també hi han participat els emprenedors que formaran part de les acceleradores de Lleida i de la Catalunya Sud (Reus), que també començaran les seves activitats la setmana vinent.

Segons la directora del programa Catalunya Emprèn de la Generalitat, Núria Betriu, “el programa Start-up Catalonia es dirigeix a empreses viables, amb un projecte que es pot consolidar”. Per Betriu, “a través de les acceleradores donem suport als nous models de negoci dels emprenedors catalans, amb la voluntat que superin amb èxit la primer etapa de vida de les seves empreses”.

Cada companyia tindrà un tutor que l’acompanyarà durant tota l’estada a l’acceleradora. Seguiran un programa de capacitació d’enfocament pràctic per gestionar l’organització amb l’objectiu de créixer, tractant temes com el model de negocis, el màrqueting i les vendes, les finances, la cerca de finançament i la internacionalització.

També participaran en sessions col·lectives, entrevistes individuals amb experts de cada àmbit i presentacions dels seus projectes davant experts i inversors privats. A més, les empreses podran accedir als serveis i contactes d’ACCIÓ, com a la xarxa TECNIO o els Centres de Promoció de Negocis i antenes tecnològiques al món.

Les empreses que participaran al programa tenen menys de cinc anys de vida i són dels sectors de la mobilitat sostenible, l’alimentació, els sistemes industrials, les indústries basades en l’experiència, la salut i les ciències de la vida i l’energia i el disseny.

La xarxa d’acceleradores Start-Up Catalonia s’emmarca en la iniciativa Catalunya Emprèn de la Generalitat que impulsa i unifica les polítiques de foment de l’emprenedoria. El programa dóna suport al creixement d’empreses innovadores catalanes de recent creació i les ajuda a créixer i professionalitzar-se amb un assessorament a mida.

9 d'octubre de 2014