133 punts de subministrament ja s’han adherit al nou Grup de Compra agregada d’energia d’Osona

L’Ajuntament de Vic i Creacció sumen esforços amb l’OPE i  l’Associació d’Empresaris de Manlleu
Diverses administracions públiques i entitats empresarials han decidit unir esforços per tal que les empreses d’Osona puguin accedir a l’energia renovable a un preu molt més assequible. Juntes, han creat el Grup de Compra Agregada d’Osona, que ja compta amb 133 punts de subministrament, que sumen fins a 31,3 GWh de consum d’energia.

L’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu i l’Associació d’Empresaris de Manlleu van iniciar aquest projecte a nivell local. Amb l’adhesió de  L’Ajuntament de Vic, Creacció i les tres associacions de polígons industrials de Vic (Malloles Vic, PAEC i Associació Vic Nord) el projecte ha agafat dimensió comarcal. Ara, treballen conjuntament per configurar Grup de Compra agregada d’energia d’Osona i que les empreses adscrites obtinguin una reducció del cost energètic. Aquest fet impactarà directament en la competitivitat del teixit empresarial de la comarca, ja que s’aconseguirà millorar preus i condicions contractuals per accedir a l’energia, que serà 100% d’origen renovable. Una altra avantatge és que es fomentarà l’autoconsum.

Les empreses adherides, des d’indústries fins a comerços, sigui quin sigui el seu consum energètic, poden aconseguir estalvis importants sumant-se al grup. En aquests moments, les empreses interessades han facilitat factures del subministrament elèctric i se n’està fent una anàlisi per definir les característiques del grup de compra agregada. Una de les inspiracions importants és el grup de compra del projecte Rubí Brilla, iniciat l’any passat. En aquesta experiència d’èxit, els integrants han aconseguit obtenir energia 100% renovable i pagar preus inferiors als que fixa el mercat.

11 d'octubre de 2019