130 escolars d’Osona resoldran un desafiament empresarial de Calidad Pascual en la tercera edició del Repte Empresa

El Consell Empresarial d’Osona (CEDO), Creacció i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) han convocat, pel proper 28 de novembre, la tercera edició del Repte Empresa. Es tracta d’una activitat formativa que proposa a nens i nenes d’entre 10 i 12 anys d’Osona resoldre un repte empresarial plantejat per una empresa de la comarca, en aquest cas, Calidad Pascual. En aquesta edició, hi participaran 130 alumnes de cinquè i sisè de Primària i de primer d’ESO de les escoles Sagrat Cors de Centelles, Rocaprevera de Torelló i Joan XXIII de Balenyà.

El repte plantejat portarà per títol “Empresa sostenible del futur” i es dividirà en altres reptes més específics que abordaran idees i temes a l’entorn d’una empresa sostenible, de l’ús de sistemes de transport o del disseny de nous productes o envasos, sempre amb la sostenibilitat com a objectiu final. Els alumnes hauran de desenvolupar aquests plantejaments amb l’ajuda d’uns dinamitzadors i aplicant tècniques basades en la creativitat i en la innovació.

L’activitat està pensada per introduir els nens i nenes al món de l’empresa i de l’emprenedoria, i convidar-los a treballar de forma col·laborativa per aportar idees innovadores i consensuades per tot l’equip. A la part final de la jornada, cada grup haurà de presentar els seus resultats davant un tribunal, format per representats de l’empresa i de l’organització, que n’avaluarà els resultats. Totes les idees obtingudes seran entregades a Calidad Pascual perquè les pugui seguir desenvolupant o aplicar-les a l’empresa si ho considera convenient.

Aquesta és la tercera edició del Repte Empresa, una activitat que forma part del programa “Empresa i Formació, creant els llaços del futur” i que apropa el teixit empresarial d’Osona a nens i joves d’11 a 16 anys de la comarca, per tal d’impulsar l’emprenedoria i les vocacions industrials. En les dues edicions anteriors van formular el repte la Cooperativa Plana de Vic i el Grup Bon Preu. A banda del Repte Empresa, el programa inclou altres activitats com tallers formatius i, com a novetat d’aquesta edició, visites a empreses. El programa l’impulsen el CEDO, Creacció i la UVic-UCC, amb la col·laboració dels ajuntaments de Vic, Manlleu, Roda de Ter, Sant Hipòlit de Voltregà, Les Masies de Voltregà, Centelles, el Consorci del Lluçanès, la Mancomunitat La Plana i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.


* Fotografia realitzada en edicions anteriors

22 de novembre de 2016