1 de cada 2 persones troba feina, gràcies al Programa “Ocupació a la Indústria Local”

Més de 1.200 empreses i prop de 2.500 persones han participat en les dues edicions del programa “Ocupació a la Indústria Local”, impulsat per la Diputació de Barcelona, amb una taxa d’inserció laboral del 51,6%. El passat dimecres la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el vicepresident segon i responsable de Desenvolupament Econòmic Local, Marc Castells, van fer balanç de la 1a i 2a edició d’aquest programa que té com a objectiu promoure l’ocupació de qualitat a la indústria local de les comarques barcelonines. Ara, la Diputació engegarà la 3a edició per al període 2018-2020, dotada amb 4 milions d’euros.

L’objectiu d’aquest projecte és promoure la contractació de persones en situació d’atur que presenten especials dificultats d’inserció, a partir d’itineraris personalitzats de millora de l’ocupabilitat coherents amb les necessitats del teixit empresarial local.

Fins 2017, s’han desenvolupat 13 projectes a la demarcació de Barcelona, que han tingut impacte en el 81% del territori i en el 80% de la població. La intervenció pública local s’ha concentrat en 6 sectors: metall, tèxtil, químic, vitivinícola, alimentació i begudes, i logística.

A Osona
Les dues edicions del programa Ocupació per a la Indústria Local a Osona, amb 12 entitats participants, també han obtingut uns molt bon resultats. Hi han participat un total de 243 persones i 109 empreses de tota la comarca, assolint una taxa d’inserció laboral del 67%.
Aquest resultats el podem atribuir d’una banda als beneficis de treballar amb clau supramunicipal, doncs aquest sistema ens permet fer el programa més extens i proper a tot el territori i d’altre banda al treball conjunt amb les empreses que ens ha permès definir les prioritats de contractació, per desprès apropar el nivell competencial de les persones aturades a aquesta demanda.

Nova convocatòria
Davant aquests resultats, la Diputació de Barcelona vol continuar promovent la competitivitat de la indústria local per al període 2018-2020. Aquesta nova convocatòria és una oportunitat per seguir apostant per aquest sector afrontant nous reptes: la transformació necessària de les empreses cap a la indústria 4.0 i el desenvolupament de la nova indústria; la necessitat de desvetllar vocacions industrials entre les noves generacions; l’equilibri de la representació femenina a la indústria i l’augment de la qualitat de l’ocupació.

27 de novembre de 2017