Un cicle de converses convida els productors agroalimentaris a reflexionar sobre el present i el futur del sector a Osona

Amb l’objectiu de prendre el pols al sector agroalimentari d’Osona, Creacció i el Consell Comarcal d’Osona, a través de la Xarxa de Productes de la Terra, han organitzat pel proper mes de novembre un cicle de converses a l’entorn del present i el futur del sector. L’objectiu és crear un espai de debat i de reflexió per posar en contacte tots els agents implicats: empreses, productors i emprenedors, però també experts i representats de sectors vinculats, com la gran distribució.

A través de tres sessions i sota el títol de “El sector agroalimentari. On som i cap a on anem?”, el cicle es proposa donar resposta a una sèrie de preguntes que les empreses i els emprenedors d’aquests àmbit sovint es plantegen: Com pot un productor de km 0 accedir amb èxit a la gran distribució? Són les grans superfícies i el model de proximitat incompatibles o, al contrari, són una via de futur que no podem obviar? Què són i com funcionen els models de negoci de cercle tancat?

El cicle l’obrirà el 15 de novembre la conversa “Productes de proximitat i gran distribució: una relació de futur”, amb Fernando Tercero, de Caprabo, sobre l’aposta cada vegada més en auge de la gran distribució pels productes de km 0. El 22 de novembre tocarà el torn a Joan Sabartés, de Grup Bon Preu, que amb la xerrada “La Distribució del País: fent xarxa amb les empreses agroalimentàries”, resoldrà dubtes sobre els criteris que han de tenir en compte i els passos que han de seguir els productors petits o locals a l’adreçar-se a empreses de gran distribució.

Les activitats les clourà, el dia 24 del mateix mes, el diàleg “Model de negoci de cercle tancat”, entre Jordi Rovira, de Els Casals de Sagàs, i Vicenç Fabré, president de Cooperativa Plana de Vic. Ambdues empreses es caracteritzen per tenir un model de negoci que tanca el cercle, és a dir, que comença amb la producció al camp i a la granja, passa per l’elaboració i processat de productes i acaba amb la venda directa al consumidor final. El cas de Els Casals de Sagàs compta fins i tot amb un restaurant on la majoria de productes utilitzats procedeixen de la mateixa finca o d’explotacions properes.

Totes les activitats tindran lloc de 15 a 17h a Casa Convalescència de Vic i s’organitzen amb el suport de la Diputació de Barcelona. Les sessions són gratuïtes però requereixen inscripció prèvia a través d’aquest enllaç

24 d'octubre de 2016