Jornades Tècniques Fira de Reis: Sostenibilitat i innovació en el sector agroramader

Des de l’any 2006 l’Ajuntament de Manlleu amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, BBVA CX i el Consell de la Pagesia organitzen anualment les Jornades Tècniques Fira de Reis: Sostenibilitat i innovació en el sector agroramader. La 11a edició es celebrarà el 27 de gener de 2016 al Museu del Ter i duu com a títol “Quina gestió faig de la meva terra?”

Des del s. XVIII Manlleu portava a terme la Fira de Reis, un fira que va néixer per satisfer les necessitats del sector agroramader. L’evolució de la societat, l’aparició de les noves tecnologies i la tendència cap a la sostenibilitat global del segle XXI ha fet necessari que aquest sector evolucioni.

Per aquest motiu, i essent fidels a la filosofia per la qual va néixer la Fira de Reis, des de l’any 2006 l’Ajuntament de Manlleu amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, BBVA CX i el Consell de la Pagesia organitzen anualment les Jornades Tècniques Fira de Reis: Sostenibilitat i innovació en el sector agroramader. En cada edició de les jornades es tracta una temàtica diferent relacionada amb aquests àmbits, analitzant quines són les eines necessàries per afrontar els nous reptes de futur i avançar cap a la qualitat.

La 11a edició es celebrarà el 27 de gener de 2016 al Museu del Ter i duu com a títol “Quina gestió faig de la meva terra?” Aquest serà el programa (trobareu el díptic aquí):

9.00h Acreditacions

9.30h Benvinguda i presentació

9.45h El pagament verd (greening) a la comarca d’Osona. Sr. Valentí Marco i Sanz. Subdirector general de Gestió i Control d’Ajuts Directes. Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya

10.30h Rotacions en cereal d’hivern. El cultiu del pèsol proteaginós i la colza. Sr. Joan Fañé i Bolibar. Tècnic de l’IRTA – Mas Badia.

11.15h Pausa

11.45h Taula rodona

“El paper de la base territorial a l’explotació agrària d’Osona” amb tots els ponents del matí i les següents persones coneixedores del tema:

Introducció i moderació a càrrec del Sr. Pau Parés i Bové, enginyer tècnic agrícola d’Entiasa SL.

Experiència pràctica a càrrec del Sr. Carles Montragull Llenas, representant de Ramaderia Montbrí, SAT de Vila-rodona. El maneig de la seva explotació es basa en l’alimentació líquida i la dieta és complementada amb la collita dels seus camps.

13.00h Lliurament de la 8a edició dels premis Sostenibilitat i Innovació dirigits a estudiants i emprenedors de l’àmbit agroalimentari.

13.30h Clausura.

Accés al FORMULARI D’INSCRIPCIONS

20 de gener de 2016