Economia Digital

Creacció treballa en un projecte estratègic de digitalització que fa un èmfasi especial en els aspectes que han de conduir a una digitalització eficient de les organitzacions: el coneixement, les eines i les infraestructures.
Aquests tres àmbits defineixen els tres pilars bàsics del projecte:
1. l’ús de les eines TIC a les empreses,
2. el sector tecnològic i
3. les infraestructures.

1. El primer pilar, l’ús de les eines TIC a les empreses i organitzacions, planteja accions de transferència del coneixement, d’orientació i de transferència tecnològica. Aquí és fonamental el paper de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya com a generadora de coneixement estratègic. Transformar aquest coneixement en competitivitat és l’objectiu principal d’aquest primer pilar.

2. Per posar en pràctica tot el procés és clau la presencia del segon pilar, el dels facilitadors i constructors dels recursos, el sector TIC. En aquest sentit es desplegaran projectes i accions que han d’apropar proveïdors i usuaris, i que facilitaran que les empreses virtualitzin recursos.
L’impuls a l’ús de tecnologies de virtualització i al núvol, la disponibilitat de recursos com el CPD del VIT o els marcs de coneixement i actualització dels professionals són projectes d’aquest segon pilar.

3. Aquesta transformació no serà completa sense les infraestructures de comunicacions que faciliten l’accés massiu a les dades. En aquest sentit, i així ho recull el tercer pilar, és clau vetllar per la qualitat i la capacitat de l’accés a la xarxa, facilitar la coordinació d’accions a l’entorn del desplegament de xarxes i establir un diàleg permanent amb els proveïdors d’accessos d’alta qualitat a la xarxa.

Vic és seu oficial de la Mobile Week 2020. La iniciativa impulsada per … Llegir-ne més

* La darrera setmana es van fer públics els resultats aconseguit per Reempresa durant el … Llegir-ne més

El creador i líder del Nou Estil de Relacions (NER) a les organitzacions, el … Llegir-ne més